Gemeentekavels en vastgoed in Arnhem

Bepaalt jouw idee de toekomst van De Korenbeurs?

8 september 2017

Na de verhuizing van Focus Filmtheater is de Korenbeurs klaar voor een nieuw concept. Gemeente Arnhem nodigt creatieve (toekomstige) ondernemers uit om realiseerbare ideeën voor de exploitatie in te sturen. Dus ben jij op zoek naar ruimte voor jouw dromen? Doe mee en stuur jouw idee in voor 16 november.

Bepaal de toekomst

Droom jij van je eigen arcadehal, naaiatelier, zwemparadijs, stiltecentrum, bierbrouwerij of stadslandbouw? De monumentale Korenbeurs biedt veel mogelijkheden. Gaat jouw ondernemershart sneller kloppen en barst je van de creatieve ideeën? Lees de voorwaarden voor deelname op korenbeursarnhem.nl en schrijf je in.

Arnhem bruist

Er gebeurt veel in Arnhem, er gaat een positieve vibe door de stad. Het bruist van de ideeën en de ideeën worden steeds vaker uitgevoerd. Het resultaat mag er zijn: het Airborne at the Bridge informatiecentrum, Coehoorn Centraal, Arnhem Centraal, Rozet, Collectie de Groen, een succesvolle ideeënwedstrijd rondom de Slag om Arnhem, de Metamorfosenroute en daarmee is vast niet alles genoemd. Er zit ook nog genoeg in de pijplijn: een nieuw Filmhuis, de heropening van Museum Arnhem, de Melkfabriek en de ontwikkelingen in de zuidelijke binnenstad. Het volgende project is het bepalen van de toekomst voor de Korenbeurs.

In it to win it

Uit alle inzendingen kiest de jury de vijf beste ideeën voor de toekomst van de Korenbeurs. Deze vijf ideeën dienen volledig uitgewerkt te worden in een businessplan. Op basis van de uitwerking en haalbaarheid, wordt er door de jury een winnaar gekozen. De winnaar is de nieuwe exploitant van het pand en ziet zijn idee werkelijkheid worden. De indieners van de vier overige ideeën ontvangen ieder een vergoeding van vijfduizend euro.

Alle belangrijke data op een rij:

8 september 2018 start ideeënwedstrijd
15 en 27 september ‘Open Huis’
16 november 10.00 uur sluiting inschrijving
18 december bekendmaking vijf beste ideeën
5 maart 2018 10.00 uur sluiting indienen businessplan
16 april 2018 bekendmaking winnaar & bekendmaking concept

Over de Korenbeurs

Het monumentale pand de Korenbeurs ligt midden in het centrum van Arnhem, op het bruisende uitgaansplein de Korenmarkt. Het pand stamt uit 1899 en is oorspronkelijk gebouwd voor de graanhandel. Later diende het pand als expositieruimte voor tentoonstellingen. Sinds 1973 is het pand in gebruik als filmhuis en vanaf 2018 zoekt de Korenbeurs een nieuwe toekomst.

Klik hier voor meer informatie op dit Vastgoedplein

Filter
Type

Prijsklasse
Alle huurprijzen
Alle koopprijzen
Oppervlakte
Alle oppervlaktes
Zoek in aanbod