Gemeentekavels en vastgoed in Arnhem

f.a.q.
 

Op deze pagina vind je een overzicht van de meest gestelde vragen, de Frequently Asked Questions. 

Heb je zelf een vraag over de kavels Groene Nel? Stuur deze dan per mail aan Kavelsgaardenhage@Arnhem.nl.

Vraag Antwoord

Voor de loting moet ik mijn inkomen aantonen met een uittreksel van mijn aangifte inkomstenbelasting. Mag dat ook een inkomensverklaring zijn?

 

Ja dat kan! Je vraagt die verklaring aan op de website van de Belastingdienst.

 

Voor welk jaar moet ik mijn inkomen aantonen?

 

Je toont je inkomen aan over 2023.

 

Wat is het verschil tussen fase 1 en fase 2?

 

De oppervlakte van de kavels én de ruimte eromheen is niet erg ruim. Prima om te wonen, maar bij de bouw kan het wat krap worden als iedereen tegelijk aan het werk gaat. Daarom start een deel van de kavels (fase 2) later met de ruwbouw. De bouwers van de kavels in fase 1 hebben hierdoor drie maanden lang wat meer ruimte. Het is dus enorm belangrijk dat de bouwers in fase 1 vlot doorwerken.

 

De oppervlakte van een huis in Groene Nel is maximaal 50 m², en het maximale aantal te bouwen m³ is 180. Hoeveel m³ gaat er in één bouwlaag?

 

Dat hangt af van het ontwerp van je woning. Bijvoorbeeld: bij een oppervlakte van je begane grond van 50 m² en een plafondhoogte van 3 meter heeft je begane grond een inhoud van 3 x 50 = 150 m³. Je hebt dan nog 30 m³ voor de verdieping. Als die ook 3 meter hoog is dan kan het oppervlak van die verdieping nog 30/3 = 10 m² zijn.

Als het oppervlakte van de begane grond kleiner is heb je dus meer ruimte voor de verdieping.

Krijg ik een eigen parkeerplaats bij mijn kavel?

Nee, het parkeerterrein vóór de kavels is een openbaar parkeerterrein. De parkeerplaatsen zijn voor bewoners en bezoekers. 

Je kunt niet met een auto bij de kavel komen.

Om de kavel staat al een haag. Volgens de brochure moet ik die bijhouden. Mag ik een schutting plaatsen naast die haag?

 

Je mag als erfafscheiding een schutting maken. Maar als er op de grens al een haag staat moet die haag wel in stand blijven. Je mag daarom de eerste 50 centimeter naast de haag niet bebouwen (dat is dus een meter uit de kavelgrens).

De schutting bouw je daar dus minimaal een meter uit de kavelgrens.

Wat is de zelfbewoningsplicht?

 

 

De kavels in de Groene Nel zijn voor zelfbouw en zelfbewoning. Je laat je eigen huis hier dus bouwen en het is ook de bedoeling dat je er zelf in gaat wonen. In ieder geval vijf jaar lang. Hierdoor komen de kavels terecht bij de mensen waarvoor ze bedoeld zijn! 

 

Je mag maximaal 180 m³ bouwen ("de inhoud van de hoofdbebouwing is maximaal 180m³"). Telt de inhoud van een te bouwen kelder ook mee?

 

Nee, de kelder telt niet mee voor de 180 m³.

De manier van berekenen van de inhoud van de hoofdbebouwing staat in de regels van het bestemmingsplan,  in hoofdstuk 1, artikel 2. Hier staat onder 2.3 dat de inhoud van een bouwwerk als volgt wordt gemeten: 

Tussen de onderzijde van de begane grondvloer, de buitenzijde van de gevels (of het hart van de scheidsmuren) en de buitenzijde van daken en dakkapellen.

De kelder ligt onder de onderzijde van de begane grondvloer, en telt dus niet mee bij de berekening van de 180m³.

 

 

terug naar de hoofdpagina Groene Nel

Filter
Type

Prijsklasse
Alle huurprijzen
Alle koopprijzen
Oppervlakte
Alle oppervlaktes
Zoek in aanbod